Er zijn meer dan honderd voetbalclubs in Londen

Met 17 professionele voetbalclubs in Londen, de hoofdstad van Engeland, kunnen we wel zeggen dan dit de hoofdstad van het voetbal is. Zeker als we ook naar het niveau van de voetbalclubs uit Londen kijken en het aantal voetbalstadions. In de Premier League, de hoogste voetbalcompetitie van Engeland en de competitie met het hoogste voetbalniveau van de wereld, spelen meestal tussen de vijf en tien clubs uit de stad Londen. Naast de professionele voetbalclubs zijn er zo’n 26 semiprof- en amateurclubs gevestigd in Londen.

Voetbalclubs uit Londen in de Premier League

Op het moment van schrijven in 2021 spelen er zeven voetbalclubs uit Londen in de Premier league, namelijk; Arsenal FC, Brentford FC, Chelsea FC, Crystal Palace, Tottenham Hotspur FC, Watford FC en West Ham United FC.

Voetbalclubs uit Londen in de Football League Championship en lagere divisies.

Momenteel, in 2021, spelen er drie voetbalclubs in Londen in de Football League Championship. Dit zijn Fulham FC, Milwall FC en Queens Park Rangers. In de lagere divisies spelen in League One op het moment Charlton Atletic en AFC Wimbledon. Verder spelen er nog twee voetbalclubs in de League Two, dit zijn Leyton Orient en Sutton United. Als laatst spelen er vier clubs in de Conference International waarmee we op een totaal van zeventien professionele voetbalclubs uit Londen komen; Barnet FC, Bromley FC, Dagenham & Redbridge FC en Wealdstone.

Verder nog meer dan honderd semiprof- en amateurclubs

Naast de 17 hiervoor genoemde professionele voetbalclubs uit Londen zijn er nog zo’n 26 semiprof voetbalclubs en amateurclubs. Dit brengt het totaal op 40. Door slechte documentatie is het daadwerkelijke aantal niet volledig bekend en betrouwbaar. Het schijnt namelijk zo te zijn dat Londen tussen de alleen al meer dan 100 amateur voetbalclubs zou hebben.

 Engeland